Operationeel manager

Operationeel manager

Locatie: Rijsenhout
Startdatum: Per direct
Dienstverband: Vast
Aantal uur: Fulltime (38 u.)

Wil je meer weten over de vacature?
Neem contact op, of solliciteer direct!

Koen-van-zelst-automatic-signal

Ben jij in staat om leiding te geven aan onze vakbekwame teams, binnen een loyale en betrokken organisatie? Bouw jij vanuit je verbindende kwaliteiten verder aan werkplezier, efficiëntie en rendement? Wil jij verantwoordelijk zijn voor het leveringsproces van onze installatieprojecten? Dan is deze functie jou wellicht op het lijf geschreven!

Wat ga je doen als Operationeel Manager?

Als Operationeel Manager geef je leiding aan meerdere teams (afdelingen), te starten met Team Installaties. De missie en visie van Team Installaties vertaal je door naar de dagelijkse activiteiten en eventuele ontwikkelingstrajecten en acties. Je weet verantwoordelijkheid te delegeren en pakt daarnaast ook zelf de nodige taken op. Je begeleidt en coacht de teamleden dagelijks bij de werkzaamheden, in het stellen van prioriteiten en je stemt de voortgang af binnen en buiten de organisatie. Je rapporteert direct aan de Commercieel Directeur.

Je bent verantwoordelijk voor het volledige proces van bouwen van hoogwaardige beveiligingsinstallaties bij onze klanten en voor de implementatie van innovaties. Immers, de techniek staat niet stil en de invloed van IT wordt steeds groter. Dit vraagt meer van de technici, zowel degenen met een binnen- als met een buitenfunctie. Blijven leren en ontwikkelen is een constante. Jouw kennis en ervaring binnen een IT-gerelateerde omgeving zal van toegevoegde waarde zijn om de huidige en toekomstige (technische) uitdagingen voor te blijven en je team daarin mee te nemen.

Van één team naar leiding geven aan meerdere teams

Deze positie heeft een opbouwend karakter in verantwoordelijkheid en leidinggeven aan verschillende teams. Gestart wordt met het direct aansturen van Team Installaties (ca. 45 fte’s). Dit zijn projectleiders, werkvoorbereider en installatietechnici die actief zijn op locatie bij de klanten. Je onderhoudt nauw contact met afdeling verkoop en stemt zaken af met Team Service en Team Techniek (onder meer engineering). Wanneer dit goed verloopt, zal aansturing en verantwoordelijkheid worden uitgebreid richting Team Techniek en Team Service.

Je overziet de onderlinge samenhang van de verschillende disciplines en geeft richting aan de processen, teneinde de efficiency en dienstverlening continu te verbeteren. Je verdeelt je tijd over de teams, meer overkoepelende vraagstukken en strategische verbeterprojecten.

Door je coachende en inspirerende stijl van leidinggeven creëer je een stimulerende werkomgeving en bevorder je actief de ontwikkeling van kennis, competenties en het kwaliteitsbewustzijn van je medewerkers. Je zorgt ervoor dat de aan jou rapporterende medewerkers zo efficiënt mogelijk worden ingezet op de projecten.

Wat verwachten we van jou

 • Bij voorkeur een technische hbo-studie zoals Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde of IT-gerelateerd.
 • Je bent gewend te werken binnen een projectenorganisatie bij een (groot) MKB-bedrijf.
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante managementervaring met voorkeur voor het leidinggeven aan technisch specialisten.
 • Je hebt eerder in een vergelijkbare omgeving gewerkt en er zaten aan jouw rol zowel technische kanten als meer zachte aspecten zoals veranderingen die impact hebben op mensen.
 • Je neemt besluiten op basis van de aanwezige technische kennis binnen je team en stuurt op output.
 • Je woont op redelijke reisafstand van Rijsenhout.

Persoonlijkheid

Naast een aantal harde criteria zoeken we vooral iemand met een bepaalde persoonlijkheid en manier van werken. Herken jij je in het onderstaande?
Je wordt herkend als de verbindende schakel tussen mensen op individueel en groepsniveau, maar ook tussen operatie en strategie. Jij schakelt met gemak van een gesprek met professionals naar een strategische helicopterview. Van nature ben je een leider. Je staat open voor feedback, geeft vertrouwen binnen een veilige omgeving en durft ook duidelijk te zijn door, wanneer nodig, ook hard op de feiten te sturen.

Jouw energieke en ondernemende houding werken aanstekelijk en dat past ook goed bij de cultuur, een familiebedrijf met kenmerkende langetermijnrelaties. Je staat voor het op peil houden van het hoge niveau van vakmanschap en het in balans laten zijn met efficiencywensen. Trefwoorden die op jou van toepassing zijn: samenwerken, vertrouwen, resultaatgerichtheid, gericht op ontwikkeling en werken op een slimme, doelgerichte en projectmatige manier.

Over Automatic Signal

Automatic Signal is het oudste zelfstandige technische beveiligingsbedrijf in Nederland. Veel van de toegepaste beveiligingsprincipes en een aantal beveiligingscomponenten, ooit door de oprichter van het bedrijf bedacht, worden nog steeds toegepast. De projectteams hebben de ambitie het best mogelijke op het gebied van beveiliging te realiseren. Opdrachtgevers zijn vaak al jarenlang klant. Klantrelaties van meer dan 50 jaar zijn geen uitzondering. Dat zegt iets over het DNA van het bedrijf en haar medewerkers.

Bij Automatic Signal wordt het bedrijfsprincipe SAVE gehanteerd. Dat betekent dat al onze 75 medewerkers 5-Sterren Service leveren, Ambitieus en Vakkundig zijn en Eigen verantwoordelijkheid nemen in het uitvoeren van werkzaamheden en bij het onderhouden van contacten met zowel klanten als collega’s.

Solliciteren

Lijkt deze functie van Operationeel Manager  je interessant? Solliciteer dan direct via het sollicitatieformulier. We nemen snel contact op om kennis te maken!

Vragen? Of wil je meer weten over de vacature of Automatic Signal?

Bel ons op (0297) 230 152 of stuur een e-mail naar zelst@automaticsignal.nl.

Sollicitatieformulier

  Contactvoorkeur

  Door dit aan te vinken ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens opnemen in ons systeem. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met jouw gegevens om.

  Bekijk onze andere vacatures

  Field Engineer

  Ben jij een beveiligingstechnicus die vanuit ervaring en kennis in staat is om verschillende typen en fabricaten beveiligingsinstallaties zelfstandig in bedrijf te stellen? Lees verder.

  Installatietechnicus

  Als technicus beveiligingsinstallaties bij Automatic Signal bouw je installaties bij klanten die een verhoogd risico lopen op inbraak, diefstal of erger. 

  Projectleider

  Als projectleider ben je vaak met meerdere technisch hoogwaardige projecten tegelijk bezig, bij klanten die ons inschakelen om maatregelen te nemen tegen de beveiligingsrisico’s.