field engineer

field engineer

Locatie: Rijsenhout
Startdatum: Per direct
Dienstverband: Vast
Aantal uur: Fulltime (38 uur)
Salaris: € 2.700 –  € 3.600

Wil je meer weten over de vacature?
Neem contact op, of solliciteer direct!

Koen-van-zelst-automatic-signal

 De Field Engineer die wij graag aan ons team bij Automatic Signal willen toevoegen, is een beveiligingstechnicus die vanuit ervaring en kennis in staat is om verschillende typen en fabricaten beveiligingsinstallaties* zelfstandig in bedrijf te stellen. Je programmeert de installaties en systemen op basis van de informatie die is ontvangen van de projectengineer met wie je de specificaties hebt doorgenomen. Samen met installatietechnici lever je de systemen werkend op aan de gebruikers en draag je ze ‘warm’ over Team Service.
*Onder meer: High Security Thorguard en TGMS/Securinet, Nedap AEOS, Genetec, Vanderbilt SPC en Bosch VMS.

Wat ga je doen als field engineer?

Omdat je continu bezig bent met de systemen, ontwikkel je een steeds diepere en bredere kennis. Waar nodig volg je producttrainingen en leer je de juiste ingangen bij leveranciers kennen om snel tot goede oplossingen te komen. Als Field Engineer kun je ook terugvallen op de projectengineers voor ondersteuning bij problemen of storingen.
Buiten kantoortijden kan je voor het oplossen van calamiteiten ingezet worden. Middels remote-faciliteiten heb je de mogelijkheid om op afstand op de systemen in te loggen en mogelijk ook al de nodige ondersteuning te bieden en problemen op te lossen.
Kortom, als Field Engineer ben je verantwoordelijk voor:

 • Het programmeren, in bedrijf stellen, beheren en optimaliseren van beveiligingsinstallaties, met een focus op netwerkinfrastructuren en security.
 • Het analyseren van incidenten en monitoren van de performance.
 • Tweede-/derdelijns ondersteuning voor complexere vraagstukken van gebruikers.
 • In teamverband werken aan uitbreidings- en implementatieprojecten rondom bijvoorbeeld upgrades of verbeteringen.

Wat hebben we jou te bieden

We hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, die in overeenstemming zijn met de zwaarte van de functie, binnen een financieel gezonde onderneming met een informele en collegiale cultuur. Er is zeker ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.

Wat verwachten we van jou

 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met het ontwerpen en implementeren van traditionele en cloudnetwerken.
 • Kennis van IP- en netwerkroutingprotocollen.
 • Ervaring met HP- en Cisco-netwerkapparatuur.
 • Kennis van SQL en eventueel andere databasetechnieken.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In het bezit van rijbewijs B.

Over Automatic Signal

Automatic Signal is al vele jaren een specialist in de meer complexe beveiligingsprojecten. Voor een groot aantal klanten maken wij maatwerkinstallaties. Daarbij spelen ICT en cyberveiligheid een steeds grotere rol.

Automatic Signal is het oudste technisch beveiligingsbedrijf in Nederland. Veel van de beveiligingscomponenten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn ooit door de oprichter uitgevonden. Opdrachtgevers zijn vaak ook al jarenlang klant. Dat komt omdat wij service en maatwerk op de eerste plaats zetten en net zo lang doorgaan tot het project goed functioneert en de klant tevreden is. Wij beseffen elke dag weer welke risico’s onze opdrachtgevers lopen en wij doen er alles aan om hen daartegen te beschermen. 

Solliciteren

Lijkt deze functie van -vacaturetitel- je interessant? Solliciteer dan direct via het sollicitatieformulier. We nemen snel contact op om kennis te maken!

Vragen? Of wil je meer weten over de vacature of Automatic Signal?

Bel ons op (0297) 230 152 of stuur een e-mail naar hrm@automaticsignal.nl.

Sollicitatieformulier

  Contactvoorkeur

  Door dit aan te vinken ga je ermee akkoord dat wij jouw persoonlijke gegevens opnemen in ons systeem. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met jouw gegevens om.

  Bekijk onze andere vacatures

  Field Engineer

  Ben jij een beveiligingstechnicus die vanuit ervaring en kennis in staat is om verschillende typen en fabricaten beveiligingsinstallaties zelfstandig in bedrijf te stellen? Lees verder.

  Installatietechnicus

  Als technicus beveiligingsinstallaties bij Automatic Signal bouw je installaties bij klanten die een verhoogd risico lopen op inbraak, diefstal of erger. 

  Projectleider

  Als projectleider ben je vaak met meerdere technisch hoogwaardige projecten tegelijk bezig, bij klanten die ons inschakelen om maatregelen te nemen tegen de beveiligingsrisico’s.